tisdag 18 februari 2014

Varm smörgåstårta


en formfranska (det går åt 27 skivor)

Fyllning 1:
2 pkt bacon
1 purjolök
3 dl crème fraîche
sweet chilisås
grillkrydda

Fyllning 2:
3 kokta ägg
3 dl vispgrädde
dill
salt & peppar

Topping:
3–4 skivade tomater
riven smakrik ost

Gör så här:
  1. Skär bort kanterna på formbrödet. Lägg 9 st som botten på en bakpappersklädd plåt.
  2. Stek bacon (klippt i bitar) och purjolök (strimlad). Tillsätt crème fraîchen och smaka av med grillkrydda och valfri mängd sweet chilisås. 
  3. Bred detta ovanpå lagret med brödskivor. Lägg sedan på ännu ett lager bröd.
  4. Hacka de kokta äggen och blanda med vispad grädde. Smaka av med dill, salt & peppar. 
  5. Bred röran på brödet och toppa med de sista brödskivorna.
  6. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över bröden. Strö över rikligt med riven ost. 
  7. Gratinera tårtan i 200 C, ca 15–20 min eller tills osten fått fin färg. 
  8. Servera med en blandad sallad till.

Inga kommentarer: