torsdag 19 september 2019

Champinjon- och vitlökspasta


400 g linguinepasta
1 msk smör
½ msk olivolja
250 g skivade färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 tsk örtkrydda
1 tsk citronsaft
1 tsk vetemjöl
1 msk flytande honung
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde, valfri fetthalt
salt & peppar

hackad persilja
riven parmesan

Gör så här:
  1. Koka pastan al dente, dvs någon minut kortare än angiven koktid på förpackningen.
  2. Ha i olja och smör i en varm stekpanna med höga kanter, medelvärme. Lägg i de skivade champinjonerna och pressa i vitlöken.
  3. Låt fräsa tills champinjonerna släppt all vätska och det är någorlunda torrt i pannan. Ta ur champinjonerna och lägg åt sidan.
  4. Häll sedan i vin, örtkrydda, citronsaft, mjöl, honung och dijonsenap i pannan. Rör tunt tills du har en slät form av ”pasta”.
  5. Häll i grädden och låt puttra i några minuter.
  6. Lägg tillbaka champinjonerna i pannan igen och låt allt puttra några minuter tills pastasåsen börjar tjockna lite. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll till sist i den kokta pastan i pannan och rör runt den ordentligt med såsen. 
  8. Toppa med riven parmesan och hackad persilja.

Inga kommentarer: