söndag 12 maj 2019

Pasta med champinjonsås


1 paket bacon (140 g)
250 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
1 klick dijonsenap
grönsaksfond
1 citron
1 burk crème fraîche
65 g babyspenat
torkad rosmarin
grovriven västerbottensost

valfri pasta till 4 personer

Gör så här:
  1. Stek klippt bacon tills den är krispig. Lägg på tallrik på lite hushållspapper.
  2. Stek champinjoner, rosmarin, bladspenat, zesten av citron och pressad vitlök tillsammans med en klick smör.
  3. När champinjonerna ser glansiga och färdiga ut, lägger du i crème fraîche, lite grönsaksfond och en sked dijonsenap. Låt puttra på svag värme.
  4. Koka pastan samtidigt, enligt anvisningarna på paketet.
  5. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan. Häll över svampsåsen och rör runt tillsammans med västerbottensost och bacon. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Häll upp på ett stort fat och strö över lite mer riven ost.

Inga kommentarer: