torsdag 27 juni 2019

Grillade portabellosvampar med mozzarella


4 portabellosvampar
125 mozzarellaost
1 schalottenlök
4 msk olivolja
finhackad basilika och gräslök, valfri mängd
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
  1. Ansa svampen och ta bort fötterna. Lägg upp hattarna på en tallrik och hacka fötterna.
  2. Skär osten i små kuber. Skala och finhacka schalottenlöken. 
  3. Blanda den hackade svampen, ost och lök i en skål. Tillsätt oljan och de finhackade örterna och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen på svamphattarna. Grilla på indirekt värme under lock tills osten börjar smälta.
  5. Servera som tillbehör till grillat kött, eller som ensamrätt med till exempel melonsalsa och ett gott surdegsbröd.

Inga kommentarer: