3–4 kycklingfiléer
olja att steka i
3 msk teriyakisås
1 msk grillkrydda
1 romansallad
½ gurka
250 g cocktailtomater
2–3 avokador
1 liten schalottenlök
75 g sockerärter, färska
1 dl jordnötter
Dressing:
6 msk neutral rapsolja
6 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 lime, färskpressad saft
2 klyftor vitlök, riven
2 msk flytande honung
Gör så här:
- Börja med kycklingen. Strimla filéerna och stek dem helt genomstekta i lite olja. Krydda med teriyakisås och grillkrydda. Låt svalna. Detta går att förbereda dagen innan.
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ställ åt sidan.
- Skär salladen i grova bitar. Dela gurkan på längden och skär i mindre bitar. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna i mindre bitar med sked. Skala och skiva löken tunt. Strimla sockerärterna Lägg allt i en stor skål.
- Lägg den svalnade kycklingfilén i skålen tillsammans med övriga ingredienser förutom jordnötterna.
- Häll på dressingen och vänd runt. Strö över jordnötter och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar