torsdag 2 maj 2019

Halloumi carbonara


400 g spaghetti

200 g halloumi
olja att steka i
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade

½ dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar

Till servering:
ruccolasallad
finriven parmesan
svartpeppar

Gör så här:
  1. Skär halloumin i tärningar. Stek i olja tills den är gyllene och lite krispig på ytan. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut.
  2. Rör ihop grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. 
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
  4. Häll ner grädde- och äggröran i pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut. 
  5. Häll upp pastaröran på ett stort fat. Strössla över halloumin.
  6. Strö över ruccola och parmesan. Mal över svartpeppar och servera direkt.

Inga kommentarer: