onsdag 6 juni 2018

Kycklinggryta med ajvar relish och kokosmjölk


500 g kycklingfilé
smör att steka i
salt och peppar
200 g färska småchampinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk (350 g) ajvar relish, mild
1 burk (400 g) kokosmjölk
2 dl smetana eller crème fraîche
2 msk kycklingfond
200 g färska körsbärstomater
70 g babyspenat

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna och stek dem helt genomstekta. Använd en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra.
  2. Skölj champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner svamp, lök och vitlök i stekpannan och fräs i 5 minuter.
  3. Tillsätt ajvar relish, kokosmjölk, smetana och fond. Koka upp och småkoka i 5–10 minuter.
  4. Halvera tomaterna och rör ner dem tillsammans med spenaten. Koka upp så att allt blir genomvarmt. 
  5. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Servera med kokt basmatiris.

Inga kommentarer: