söndag 21 januari 2018

Krämig pasta med bacon och champinjoner


Spaghetti för 4–5 personer
olja till stekning
1 gul lök, finhackad
10–12 champinjoner, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 paket (ca 280 g bacon), finskuren
1/2 dl persilja, finhackad
400 g körbärstomater på konservburk
5 dl grädde av valfri fetthalt
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
3 msk sweet chilisås

Gör så här:
  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja. 
  3. Ha i löken och låt svettas lite. 
  4. Tillsätt champinjoner och vitlök och låt stekas ganska hårt så champinjonernas storlek minskar till ca hälften. 
  5. Tillsätt bacon. Låt allt stekas tills baconet är glansig och nästan har karamelliseras. 
  6. Tillsätt persilja och tomater och häll sedan i grädden, låt puttra i nån minut. 
  7. Tillsätt tomatpuré, honung och sweet chilisås och rör om.
  8. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter eller tills såsen är krämig.
  9. Häll av pastavattnet och lägg upp spaghettin på ett stort fat. Häll över tomatsåsen och rör runt. 
  10. Servera genast.

Inga kommentarer: