fredag 16 mars 2018

Kycklingfilégryta africana


1 kg kycklingfilé
smör att steka i
1 gul lök
1 gul paprika
2 röda paprikor
1 stor burk hela champinjoner
5 dl crème fraîche
3 rågade msk mango chutney
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk kycklingfond
2–3 tsk sambal oelek
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar

Tillbehör:
ris
2 bananer
1 dl salta jordnötter
1 dl russin, gärna gula sultanrussin

Gör så här:
  1. Skala och hacka den gula löken.
  2. Låt svettas lite i en stekpanna med smör på medelhög värme.
  3. Strimla paprikorna och vänd ner. Låt dem bli lite mjuka med löken 3–4 min.
  4. Pressa i vitlöken, rör om och lägg över allt i en stekgryta.
  5. Strimla kycklingfilén.
  6. Lägg i en klick smör i stekpannan och stek kycklingen tills den är klar. Lägg sedan ner i den grytan.
  7. Tillsätt champinjoner, crème fraîche, mango chutney, fond, curry och paprikapulver.
  8. Krydda med sambal oelek. Tillsätt lite åt gången tills den får hettan du önskar.
  9. Låt småputtra cirka 10 minuter medan riset kokar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar om det behövs.
  10. Servera rätten till ris, russin, skivad banan och salta jordnötter.

Inga kommentarer: