onsdag 1 mars 2017

Tomatsoppa med rotselleri och halloumi


200 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 paket krossade tomater
8 dl vatten
3 dl grädde
1/2 kruka basilika
2 krm strösocker
salt & svartpeppar

200 g halloumi
olja till stekning

Gör så här:
  1. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken, skala vitlöken.
  2. Fräs rotselleri, lök och pressad vitlök i olivolja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt krossad tomat och vatten.
  3. Sjud soppan under lock i 20–25 min, tills rotsellerin är mjuk.
  4. Skär halloumi i skivor och stek den gyllene i olja.
  5. När rotsellerin i soppan är mjuk mixa soppan slät, rör i grädde, hackade basilikablad och smaka sen av den med socker, salt och peppar. 
  6. Låt den bli varm igen.
  7. Servera med mer basilika, halloumi och ett gott bröd.

Inga kommentarer: