fredag 3 mars 2017

Pannkakspizza capricciosa


Pannkaka:
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk oregano
1 l mjölk
1 msk olivolja
5 ägg

Pizzatopping:
1 dl tomatpuré
1/2 dl olivolja
salt, svartpeppar
2 dl riven ost
2 dl rökt skinka
150 g champinjoner

Gör så här:
  1. Blanda mjöl med salt och oregano. 
  2. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. 
  3. Vispa ner all mjölk och sen olivoljan och ett ägg i taget. 
  4. Låt svälla minst 30 min eller i kylen över dagen. 
  5. Sätt ugnen på 200°. 
  6. Häll pannkakssmeten i en smord långpanna (ca 35*45 cm) och grädda i 35 min. 
  7. Blanda tomatpuré med olivolja, salt och peppar och bred ut tomatsåsen över ugnspannkakan. 
  8. Toppa med riven ost, strimlad skinka och svamp i tunna skivor. 
  9. Grädda i 10 min till eller tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer: