fredag 3 mars 2017

Pannkakspizza capricciosa


Pannkaka:

5 dl vetemjöl

½ tsk salt

1 tsk oregano

1 liter mjölk

1 msk olivolja

5 ägg


Pizzatopping:

1 dl tomatpuré

½ dl olivolja

salt & svartpeppar

2 dl riven ost

2 dl rökt skinka

150 g champinjoner


Gör så här:
  1. Blanda mjöl med salt och oregano. 
  2. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. 
  3. Vispa ner all mjölk och sen olivoljan och ett ägg i taget. 
  4. Låt svälla minst 30 min eller i kylen över dagen. 
  5. Sätt ugnen på 200°. 
  6. Häll pannkakssmeten i en smord långpanna (ca 35*45 cm) och grädda i 35 min. 
  7. Blanda tomatpuré med olivolja, salt och peppar och bred ut tomatsåsen över ugnspannkakan. 
  8. Toppa med riven ost, strimlad skinka och svamp i tunna skivor. 
  9. Grädda i 10 min till eller tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer: