Pajdeg:
3,5 dl mandelmjöl
50 g smör
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 ägg
salt
Karamelliserade vitlöksklyftor:
2 hela huvuden med vitlöksklyftor, separerade och skalade
vatten att sjuda vitlöksklyftorna i
0,5 kruka rosmarin
1 tsk balsamvinäger
2 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
Äggstanning:
1 dl crème fraîche
1,5 dl vispgrädde
2 ägg
salt och peppar
150 g mjuk getost, i småbitar
150 g hård getost, riven
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke. Skär ner smör i bitar och blanda runt med händerna. Tillsätt ägget och blanda till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet en stund.
- Klä en pajform med degen och förgrädda på 180 grader i ca 10 min.
- Lägg vitlöksklyftorna i en kastrull med vatten och koka upp. Låt sjuda i några minuter och häll sedan av vattnet i en sil eller durkslag.
- Stek vitlöksklyftorna i olivolja en stund i en stekpanna. Häll på balsamvinäger och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt honung och hackad rosmarin och låt karamelliseras till nästan ingen vätska är kvar. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop grädde, ägg, crème fraîche, salt och peppar i en skål.
- Fördela getosten samt vitlöksklyftorna i pajskalet.
- Häll över äggstanningen och tillaga i ugnen på 180 grader i ca 45 minuter.
- Låt vila ca 5 minuter innan servering.
- Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar