torsdag 3 november 2016

Nudlar med asiatisk färs


250 g äggnudlar
600 g nötfärs
Olja att steka i

Sås:
4–5 rivna vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
4 msk ljus soja
4 msk lime
1 msk sesamolja
2 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek

Till serveringen:
jordnötter
strimlad salladslök

Gör så här:
  1. Blanda ingredienserna till såsen. 
  2. Stek färsen tills den är helt genomstekt. 
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Blanda ner såsen i köttfärsen och rör om ordentligt.
  5. Häll upp nudlar på ett stort uppläggningsfat (gärna djupt).
  6. Häll över köttfärsen och rör runt försiktigt.
  7. Fördela salladslöken och lite jordnötter över och servera genast.

Inga kommentarer: