tisdag 26 juli 2016

Krämig vegetarisk pastasås

Recept- och bildkälla

1 rödlök
250 g champinjoner
1/2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
ca 10 st soltorkade tomater (hackade)
1 morot (ca 80 g, finriven)
ca 1 tsk färsk rosmarin (hackad)
2 deciliter crème fraîche
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Till serveringen:
bladpersilja
fetaost

Gör så här:
  1. Finhacka rödlöken och fräs i en gryta eller större stekpanna på låg värme. 
  2. Skiva champinjonerna och tillsätt dem när löken blivit mjuk. 
  3. När champinjonerna fått en gyllene färg så är det dags att tillsätta hackad rosmarin och tomatpuré. 
  4. Häll sedan i passerade tomater, crème fraîche, riven morot, soltorkade tomater och flytande honung. 
  5. Låt pastasåsen puttra på låg värme i cirka 20 minuter och smaka av med salt och peppar. 
  6. Strö över hackad bladpersilja och smulad fetaost vid serveringen.

Inga kommentarer: