1 kg kycklingfilé
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2½ dl vispgrädde
1½ dl crème fraîche
½ dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 dl riven västerbottenost
Toppa med knaperstekt bacon
Gör så här:
- Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
 - Strimla kycklingen.
 - Finhacka löken och klyfta champinjonerna.
 - Hetta upp en panna med smör och fräs lök och svamp gyllene.
 - Tillsätt kycklingen och stek klar. Krydda med lite salt och peppar.
 - Tillsätt grädde, crème fraîche, vatten, fond och senap och låt koka upp.
 - Låt sjuda några minuter.
 - Riv över osten och vänd om tills den smält.
 - Strössla över bacon.
 - Serveras med ris, potatis eller pasta.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar