söndag 24 januari 2016

Kycklinggryta med ost- och senapssås


1 kg kycklingfilé
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2½ dl vispgrädde
1½ dl crème fraîche
½ dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 dl riven västerbottenost

Toppa med knaperstekt bacon

Gör så här:
  1. 
Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg på hushållspapper och låt rinna av. 
  2. Strimla kycklingen.
  3. 
Finhacka löken och klyfta champinjonerna. 
  4. Hetta upp en panna med smör och fräs lök och svamp gyllene. 
  5. Tillsätt kycklingen och stek klar. Krydda med lite salt och peppar. 
  6. Tillsätt grädde, crème fraîche, vatten, fond och senap och låt koka upp.
  7. Låt sjuda några minuter. 
  8. Riv över osten och vänd om tills den smält.
  9. Strössla över bacon.
  10. Serveras med ris, potatis eller pasta.

Inga kommentarer: