fredag 1 december 2017

Coq au vin på kycklingfilé


1 kg kycklingfilé
salt och svartpeppar
2 paket bacon à 140 g
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
200 g små champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk soja
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot eller maizena

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. 
  2. Strimla baconet. 
  3. Skala och dela lökarna. 
  4. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  5. Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.
  6. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.
  7. Stek under tiden bacon, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  8. Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
  9. Servera med kokt pressad potatis eller ris.

Inga kommentarer: