söndag 6 september 2015

Smörgåstårta med hönökakor



(ca 8 personer)

8 halvmånar
 hönökakor
200 g philadelphiaost

Leverpastejfyllning – 2 lager:

400 gram bredbar leverpastej

3 dl crème fraîche

100 gram philadelphiaost

4 msk bostongurka

Äggfyllning:

4 finhackade ägg

100 gram philadelphiaost

2 dl crème fraîche
3 msk majonäs

Överdragsröra:
1,5 dl grädde, vispad
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs

Förslag på dekorering:

skinka

ost

ägg

vindruvor

gurka

räkor


Gör så här:
  1. 
Förbered tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. 
  2. Rör ihop rörna i olika skålar.
  3. Bred ett lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel. 
  4. Lägg två halvmånar hönökakor på ett fat så att de bildar en rund botten. 
  5. Fördela hälften av leverpastejfyllningen på botten.
  6. Lägg på ytterligare två hönökakor och bred över äggfyllningen.
  7. Lägg på två till bröd och bred över det sista av leverpastejfyllningen. Avsluta med ett lager bröd till.
  8. Till sist breder du runt överdragsröran runt hela tårtan.

  9. Ställ in i kylskåp (inplastad) över natten.
  10. Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.

2 kommentarer:

Annette sa...

Så gott det ser ut, och smarriga ingredienser! Måste nog göra en jag också :)

Cina sa...

Ja, smörgåstårta (både kall och varm) är ju barnsligt gott! Lycka till :)