måndag 14 september 2015

Kräftpasta med champinjoner och dill


250 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
1 msk vetemjöl
1 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk grönsaksfond
1 msk hummerfond
1 msk flytande honung
3 dl grädde
2 dl mjölk
ett rejält knippe dill, finhackad
2 burkar kräftstjärtar
250 gram körsbärstomater
cayennepeppar
salt
peppar
4 portioner pasta

Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. 
  2. Bryn hackad lök och pressad vitlök tillsammans med skivad svamp. 
  3. Strö vetemjöl över och rör om. 
  4. Vispa ner tomatpuré, fond, kryddor, mjölk och grädde. Koka i några minuter. Späd med mjölk om det blir för tjockt.
  5. Häll av vattnet från pastan. Rör ner pastan i såsen. 
  6. Tillsätt halverade tomater och avrunna kräftstjärtar. 
  7. Strö över dill. Servera!

Inga kommentarer: