söndag 20 september 2015

Glutenfria snabbfrallor


1,5 dl mandelmjöl

1,5 dl pofiber

1,5 msk fiberhusk

1–2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

2 ägg

2 dl crème fraîche eller matlagningsyoghurt

3 msk smält smör eller flytande margarin
1 msk chiafrön

vallmofrön + uppvispat ägg
 att pensla med

Gör så här:
  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner crème fraîche/yoghurt och det smälta fettet.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vispa sedan ner detta i bunken med äggsmeten. 
  3. Låt allt stå och svälla i 5–10 minuter.
  4. 
Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Bullarna blir inte så mycket större i ugnen, så gör dem ungefär i den storlek som du vill att de ska vara när de är klara.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: