lördag 2 maj 2015

Långjäst morotsbröd


5 dl mjölk
12 g jäst
0,5 dl rapsolja
3  rivna morötter
1 tsk salt
2 msk honung
9  dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 msk linfrön
0,5 dl sesamfrön

Garnering:
Vatten och vallmofrön

Gör så här:
  1. Smula ned jästen i en bunke och rör ut i mjölken. Rör ner oljan och honungen.  Rör ner salt och vetemjöl.  Blanda ner övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. 
  2. Täck bunken med ett tättslutande lock och låt stå över natten.
  3. Sätt ugnen på 250 grader varmluft (300 grader vanlig ugn). 
  4. Forma till 16 bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. 
  5. Pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön. 
  6. Låt jäsa i 30min. 
  7. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 215 grader varmluft (250 grader vanlig ugn). 
  8. Grädda i 20 minuter.

Inga kommentarer: