5 dl mjölk
12 g jäst
0,5 dl rapsolja
3 rivna morötter
1 tsk salt
2 msk honung
9 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 msk linfrön
0,5 dl sesamfrön
Garnering:
Vatten och vallmofrön
Gör så här:
- Smula ned jästen i en bunke och rör ut i mjölken. Rör ner oljan och honungen. Rör ner salt och vetemjöl. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta samman till en deg.
- Täck bunken med ett tättslutande lock och låt stå över natten.
- Sätt ugnen på 250 grader varmluft (300 grader vanlig ugn).
- Forma till 16 bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön.
- Låt jäsa i 30min.
- Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 215 grader varmluft (250 grader vanlig ugn).
- Grädda i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar