7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade strimlade aprikoser
smör till formarna
ca 2 dl solros- eller pumpafrön
Gör så här:
- Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonaten i en bunke.
- Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser.
- Smörj två avlånga brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor.
- Skrapa ner den kladdiga degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa.
- Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön.
- Grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
- Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar