lördag 4 april 2015

Nöt- och fruktbröd


7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade strimlade aprikoser
smör till formarna
ca 2 dl solros- eller pumpafrön

Gör så här:
  1. Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonaten i en bunke. 
  2. Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser. 
  3. Smörj två avlånga brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor. 
  4. Skrapa ner den kladdiga degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa. 
  5. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön. 
  6. Grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. 
  7. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer: