söndag 26 april 2015

Kycklingsallad med honungs- och senapsdressing


1 kg kycklingfilé
1 dl rapsolja
2 msk grillkrydda
2 msk soja
krutonger (se recept nedan)
4 skivor parmaskinka
4 ägg
1 knippa färsk grön sparris
100 g sockerärtor
1 ask cocktailtomater
2 avokador, i bitar
200 g blandad grönsallad
150 g fetaost

Honungs- och senapsdressing:
1 tsk honung
1–2 tsk fransk senap
1 citron, rivet skal och pressad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl rapsolja

Krutonger:
5 skivor franskbröd
olivolja, flingsalt, peppar

Gör så här:
  1. Börja med kycklingen. Dela filéerna i två delar på längden. Lägg i en plastpåse.
  2. Blanda ihop rapsolja, grillkrydda och soja och häll i påsen. Fördela marinaden på all kyckling.
  3. Smörj en långpanna och häll i kycklingen. Tillaga i ugn, 180 grader tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Krutonger: Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i kuber. Lägg i en skål. Blanda ihop olja, salt och peppar och häll över brödbitarna. Rör runt med händerna så att allt bröd får olja på sig och fördela på en bakpappersklädd i långpanna. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen. Låt svalna.
  5. Dressing: Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka. Låt stå i rumstemperatur.
  6. Koka äggen så att de är knappt hårdkokta, med liten mjuk kärna. Spola i kallt vatten.
  7. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Låt svalna.
  8. Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.
  9. Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtliga grönsaker på ett fat.
  10. Lägg den kalla kycklingen ovanpå salladen. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg.

Inga kommentarer: