1 kg kycklingfilé
1 dl rapsolja
2 msk grillkrydda
2 msk soja
krutonger (se recept nedan)
4 skivor parmaskinka
4 ägg
1 knippa färsk grön sparris
100 g sockerärtor
1 ask cocktailtomater
2 avokador, i bitar
200 g blandad grönsallad
150 g fetaost
Honungs- och senapsdressing:
1 tsk honung
1–2 tsk fransk senap
1 citron, rivet skal och pressad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl rapsolja
Krutonger:
5 skivor franskbröd
olivolja, flingsalt, peppar
Gör så här:
- Börja med kycklingen. Dela filéerna i två delar på längden. Lägg i en plastpåse.
- Blanda ihop rapsolja, grillkrydda och soja och häll i påsen. Fördela marinaden på all kyckling.
- Smörj en långpanna och häll i kycklingen. Tillaga i ugn, 180 grader tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter. Låt svalna.
- Krutonger: Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i kuber. Lägg i en skål. Blanda ihop olja, salt och peppar och häll över brödbitarna. Rör runt med händerna så att allt bröd får olja på sig och fördela på en bakpappersklädd i långpanna. Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen. Låt svalna.
- Dressing: Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka. Låt stå i rumstemperatur.
- Koka äggen så att de är knappt hårdkokta, med liten mjuk kärna. Spola i kallt vatten.
- Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Låt svalna.
- Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.
- Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtliga grönsaker på ett fat.
- Lägg den kalla kycklingen ovanpå salladen. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar