söndag 22 mars 2015

Kycklingenchiladas


1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör/olja att steka i
600 g kycklingfilé
2 paprikor
1 påse fajitaskrydda (egen kryddmix)
1 msk honung
1–2 dl grädde av valfri fetthalt
salt, peppar
4–6 tortillabröd
2 dl tacosalsa
2 nävar riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stekgryta. 
  3. Tärna kycklingfiléerna, höj värmen i stekgrytan och låt kycklingen få lite färg. 
  4. Tärna paprikan och lägg ner även dem i stekgrytan. 
  5. När kycklingen är genomstekt och paprikan mjuknat kan du blanda ner fajitaskryddan och eventuell honung. Tillsätt grädden. Blanda om och låt röran bli varm. Smaka av. 
  6. Lägg lite av blandningen i mitten av ett tortillabröd och rulla ihop. Fortsätt med resten av bröden. 
  7. Toppa med tacosalsan och riven ost. 
  8. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min eller tills osten har fin färg.

Inga kommentarer: