söndag 30 november 2014

Chokladkaka med glasyr


Kaka:
100 gram smör
2 st ägg
2 st rågade dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker

Gör så här:
  1. Börja med kakan. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, ställ åt sidan. 
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Häll smöret i äggsmeten och rör om. 
  5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. 
  6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan i ugnen i 20–25 minuter, den ska vara rejält kladdig när du tar ut den. 
  8. Låt stå kallt i minst tre timmar före servering. 
  9. Gör glasyren. Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet, eller använd elvispen.
  10. Sikta ner florsocker och rör till slät smet.
  11. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. 

Inga kommentarer: