onsdag 1 oktober 2014

Kinesisk kycklinggryta


1 kg kycklingfilé
olja till stekning
2 vitlöksklyftor, pressade
1 färsk röd chili, finhackad
1 röd paprika, strimlad
10 salladslökar, finhackade
1 dl cashew- eller jordnötter

Såsen:
5 cm färsk ingefära, finriven
3 msk risvinäger
3 msk tamarisoja
1 msk kinesisk soya
1 dl hoisinsås
2 msk socker
3 tsk majsstärkelse (maizena) utrört med lite vatten

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i munsbitar och stek färdiga i en stekpanna eller wok. Lägg åt sidan.
  3. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Tillsätt finhackad chili och pressad vitlök och fräs en kort stund.
  4. Lägg i salladslöken  och paprikan och slå på såsen, låt koka upp.
  5. När såsen tjocknat lägg i kycklingen och nötter och blanda runt ordentligt och låt grytan bli genomvarm.
  6. Servera med jasminris eller pasta.

Inga kommentarer: