1 kg tomat, delade
6 vitlöksklyfta, skalade
2 gula lökar, hackade
½ chili, skivad
2 msk olivolja
balsamvinäger och flytande honung
2 msk grönsaksfond
5 dl vatten
2 dl crème fraiche
salt och grovmalen svartpeppar
Basilikakräm:
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Lägg tomat, vitlök, gul lök och chili i en ugnssäker form och ringla över olja och lite balsamvinäger och flytande honung. Rosta i ugn ca 20 min.
- Gör basilikakrämen: Blanda crème fraiche med basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Häll över de rostade grönsakerna i en kastrull. Tillsätt grönsaksfond och vatten och låt koka cirka fem minuter.
- Tillsätt crème fraiche och mixa slät med stavmixer. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med en klick basilikakräm och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar