1 kg kyckling filé
rapsolja att steka i
1 stånd broccoli (färsk)
1 röd paprika
1 morot
1 gul lök
2 dl vatten
salta jordnötter eller cashewnötter
Woksås (för en "såsigare" wok kan man dubbla mängden):
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 msk japansk soya
1–2 tsk sambal oelek (mer eller mindre beroende på hur stark wok du vill ha)
lite riven ingefära
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
- Skär broccolin i mindre bitar, strimla paprika och moroten och skär löken i klyftor.
- Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den i en wok tills den får färg.
- Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka.
- Tillsätt vattnet och låt sjuda upp.
- Häll i woksåsen och låt sjuda en stund. Häll till sist i en näve jord- eller cashewnötter.
- Servera med ris och ev lite mer nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar