onsdag 10 september 2014

Kycklingwok med nötter


1 kg kyckling
filé
rapsolja att steka i

1 stånd broccoli (färsk)

1 röd paprika

1 morot

1 gul lök


2 dl vatten

salta jordnötter eller cashewnötter

Woksås (för en "såsigare" wok kan man dubbla mängden): 

1 msk rödvinsvinäger

2 pressade vitlöksklyftor

2,5 msk japansk soya

1–2 tsk sambal oelek (mer eller mindre beroende på hur stark wok du vill ha)
lite riven ingefära

Gör så här:
  1. 
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
  2. Skär broccolin i mindre bitar, strimla paprika och moroten och skär löken i klyftor.  
  3. Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den i en wok tills den får färg. 
  4. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka.  
  5. Tillsätt vattnet och låt sjuda upp. 
  6. Häll i woksåsen och låt sjuda en stund. Häll till sist i en näve jord- eller cashewnötter.
  7. Servera med ris och ev lite mer nötter.

Inga kommentarer: