1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
salt & peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök och tomaterna.
- Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika.
- Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker.
- Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runtom.
- Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar.
- Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta.
- Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie.
- Grädda i 175 grader, ca 30 min – tills det är genomvarmt.
- Servera med en god blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar