tisdag 23 februari 2021

Vegetariska enchiladas


2 gula lökar
3 vitlöksklyftor

smör/olja att steka i

1 msk spiskummin
1 tsk koriander

1 tsk timjan

1 tsk basilika
1 tsk chilipulver

1 nypa chiliflakes

1 tsk socker

1 burk krossade tomater, ca 500 g

1 msk kakao

salt och peppar

2 burkar kokta kidneybönor
8 tortillabröd (medium)

riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Hacka lök och vitlök och fräs mjukt. 
  3. Vänd ner kryddor, fräs någon minut och häll sedan på krossade tomater. 
  4. Koka ihop till en tjock chilisås, ca 10 min. 
  5. Vänd ner kakaon och smaka av med salt och peppar. 
  6. Lägg en deciliter av såsen åt sidan innan du vänder ner kidneybönorna. 
  7. Lägg en klick bönchili på varje tortillabröd, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnsfast form. 
  8. Bred över chilisåsen du lagt åt sidan och strö över riven ost. 
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 min, tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer: