fredag 9 januari 2015

Spenatkyckling


1 kg kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
200 g färsk spenat



10 soltorkade tomater i olja


4 dl grädde av valfri fetthalt
3 msk sweet chilisås
1 msk ramslök
 (torkad i kryddburk)
2 msk kycklingfond
smör
 att steka i
salt
 och peppar

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. 
Skala och hacka vitlök och rödlök.
 Grovstrimla tomater och spenat.

  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
 Krydda med salt och peppar. 
  3. Rör i vitlök, rödlök och spenat. 
Låt fräsa någon minut.

  4. Tillsätt tomaterna, kycklingfond och grädden. Krydda med sweet chilisås och ramslök.
  5. 
Låt det koka ihop några minuter.

  6. Smaka av med svartpeppar och salt.

  7. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis.

Inga kommentarer: