söndag 2 mars 2014

Frittata med paprika och kronärtskocka


3 paprikor
1 burk kronärtskocksbottnar (ca 400 g)
2 gula lökar
salt och peppar
8 ägg
1 dl vatten
riven parmesanost

Tillbehör:
baguette
olivolja
flingsalt
grönsallad
kall vitlökssås

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. 
  3. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i tärningar.
  4. Skala och finhacka löken.
  5. Fräs grönsakerna i olja i en stor stekpanna.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Vispa ihop äggen med vatten, salt och peppar.
  8. Häll äggsmeten över grönsakerna. Stick i äggsmeten så att den rinner ned och stelnar, stek ca 8 min tills allt smet stelnat.
  9. Stjälp upp frittatan på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Strö över riven parmesanost.
  11. Skär baguetten i skivor och lägg det bredvid frittatan på plåten. Pensla med olivolja och strö över flingsalt.
  12. Gratinera frittata och bröd mitt i ugnen ca 10 minuter, så att osten smälter och brödet får fin färg. 
  13. Servera frittatan med brödet, sallad och kall vitlökssås.

Inga kommentarer: