fredag 10 januari 2020

Tomatsoppa med fetaost


3 burkar krossade tomater

1 finhackad gul lök

olivolja att steka i

1/ 2 msk timjan
 (torkad i kryddburk)
1/2 msk basilika
 (torkad i kryddburk)
5–6 dl vatten

1 dl grädde
2 msk grönsaksfond

1 vitlöksklyfta

3 msk strösocker
salt och peppar

Servera med:

Finklippt, knapersstekt bacon (uteslut bacon så får du en vegetarisk måltid)
fetaost
vitlöksbröd

Gör så här:
  1. 
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken glansig.
  2. Häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. 
  3. Vänd ner de krossade tomaterna, tillsätt grönsaksfonden, sockret,  pressa i vitlöken och häll i resten av vattnet. 
  4. Låt soppan sjuda en halvtimma (minst). Sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.
  5. Servera med till exempel knaperstekt baconströssel, fetaost och vitlöksbröd.

Inga kommentarer: