fredag 28 juni 2019

Panzanella


350-400 gram små plommon- eller körsbärstomater på kvist
ca 100 gram sallad, till exempel ruccola och/eller machésallad
1/2–1 rödlök
1 liten dagsgammal baguette + olivolja till stekning
200 gram mozzarella
100 gram halloumi
basilika
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
  1. Skiva löken tunt, dela tomaterna i halvor och skölj salladen.
  2. Riv sönder brödet i mindre bitar. Bred ut bitarna på en plåt, på bakplåtspapper. Ringa olivoljan över brödet och stek frasiga och gyllene i ugnen på ca 200° ca 10 min. 
  3. Skär upp halloumi i tärningar och stek på hög värme i lite olivolja i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun yta och blivit varma.
  4. Fördela salladen, rödlöken och tomaterna på ett stort fat, riv sönder mozzarellan för hand och lägg på salladen, avsluta med basilika, halloumitärningar och brödet.
  5. Ringla slutligen olivolja och balsamvinäger/balsamico över salladen och toppa med  med flingsalt och grovmalen svartpeppar.

Inga kommentarer: