söndag 30 juni 2013

Pulled pork

Foto: Carina Sörgårn

1,2 kg benfri fläskkarré i bit

2 gula lökar

0,25 dl paprikapulver

0,25 dl salt

½ msk senapspulver

1 msk mald spiskummin

½ msk mald svartpeppar

1½ msk vitlökspulver

½ msk cayennepeppar

2 msk strösocker

2 dl BBQ-sås

Gör så här:

  1. Sätt  ugnen på 125 grader.

  2. Skala löken och skär den i klyftor.

  3. Blanda ihop alla kryddor och blanda dem med BBQ-såsen.
  4. 
Gnid in fläskkarrén med såsen och lägg den i en gryta med lock, som tål ugn.

  5. Strö löken runt om köttet och lägg på locket.

  6. Låt köttet bli mört i ugnen i ca 6–7 timmar.

  7. Titta till köttet då och då så att det inte kokar torrt. Häll i så fall på nån deciliter vatten.

  8. När köttet är klart är det så mört att det trillar isär när du drar lite i det med en gaffel.

  9. Riv ner hela köttet i strimlor med hjälp av en gaffel och blanda med såsen som blivit i botten på grytan.

  10. Servera med till exempel tortilla- eller pitabröd, grönsaker, lök, guacamole, salsa och vitlökssås.

Såsen är klar. Nu är det dags att gnida in köttet.


Allra sist löken, sedan åker grytan in i ugnen.


När köttet är så mört att det faller isär är det klart.

Inga kommentarer: