måndag 24 juni 2013

Dajmkladdkaka


100 g smör
50 g mörk choklad
3 dl strösocker

1,5 dl maizena

1 dl kakao

½ tsk salt


2 ägg

1 dubbel daim

Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull under omrörning. Tillsätt chokladen och låt den smälta tillsammans med smöret. Ta kastrullen av plattan. 
  2. Mät upp socker, maizena, salt och kakao i en bunke och häll ner smörblandningen. Rör om och tillsätt äggen. Rör ihop med en slickepott till en jämn smet. 
  3. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20–22 cm i diameter, och pensla kanterna med lite smör. 
  4. Häll i smeten och strö över grovhackad dajm.
  5. 
Grädda kakan mitt i ugnen, 170 grader, i ca 20-30 minuter – kakan ska vara kladdig i mitten, lite seg, men inte rinnande. 
  6. Låt svalna.
  7. Servera kakan med vispad grädde, krossad dajm och skivad banan, eller bär om man föredrar det.

Inga kommentarer: