torsdag 30 maj 2013

Italienska biffar


600 g nötfärs

1 förp mozzarella i bit


4 soltorkade tomater

1 dl vispgrädde

1 ägg

salt och svartpeppar

smör att steka i

Sås:

stekskyn

2 dl grädde

100 g philadelphiaost

2 msk kalvfond

Gör så här:
  1. Blanda färs, ägg, grädde, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. 
  2. Salta och peppra. Forma till ca sex biffar.
  3. Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör.  Sänk värmen och stek biffarna tills de är helt klara.
  4. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphiaost och kalvfond i stekskyn. 
  5. Låt koka upp och låt såsen puttra några minuter (blir såsen för tjock så späd på med lite vatten).
  6. Lägg ned biffarna och låt allt bli genomvarmt.
  7. Servera med en sallad och ris eller pasta.

Inga kommentarer: