500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
lite olja/smör
1 röd eller gul paprika, skuren i bitar
1 röd chili
1 påse tex mex krydda
3-4 msk vatten
nachochips
2 dl crème fraîche
1 burk philadelphiaost (200 g)
purjolök, finhackad
körsbärstomater
gratängost
Gör så här:
- Stek löken mjuk i olja/smör, blanda i paprika, chili och nötfärs och stek ytterligare en stund.
- Tillsätt texmexkryddan och lite vatten (3–4 msk). Låt puttra ca 5 min.
- Lägg nachochips i botten på en ugnssäker form. Häll över färsblandningen.
- Blanda crème fraîche och Philadelphiaost i en bunke och lägg blandningen över färsen.
- Garnera med nachochips utmed sidan i gratängformen.
- Strö på purjolök. Garnera med tomater och strö över osten.
- Gratinera i 225 grader i ca 25 minuter.
- Servera gärna med nachochips och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar