söndag 7 oktober 2012

Anna Bergenströms baguetter

Foto: Carina Sörgårn

1 paket (50 g) jäst
1 rågad tsk salt
1 tsk honung (eller socker)
6 dl ljummet vatten
1 rågad dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över salt och honung. Rör om så att jästen smälter.
  2. Häll över vattnet och rör om igen.
  3. Tillsätt mjölet. Rör ihop den ganska lösa degen.
  4. Jäs övertäckt i ca 1 timme.
  5. Värm ugnen till 250 grader.
  6. Lägg bakplåtspappe på en plåt.
  7. Häll ut degen på väl mjölat bakbord – knåda inte!
  8. Skär bara degen i tre delar med vass kniv.
  9. Flytta över degbitarna till plåten. Forma dem samtidigt till avlånga, smala bröd.
  10. Skåra baguetterna med vass kniv.
  11. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter.
  12. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer: