lördag 29 september 2012

Taco­gra­täng med fläsk- eller kyckling­fi­lé



600 g fläsk- eller kyckling­fi­lé
1 msk smör
1 pkt tacokryddmix eller egen tacokryddmix
1/2 dl vatten
3 tomater
2 röda paprikor
1 gul lök
4 röda chilifrukter
200 g nachips
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g stark mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, till exempel västerbottensost

Tillbehör
crème fraîche
sallad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Putsa och skär fläsk- eller kyckling­fi­lé i tärningar. 
  3. Bryn köttet i smöret ca 5 min tills den är genomstekt. Strö över kryddmixen och häll på vattnet. Låt puttra en liten stund. 
  4. Tärna tomaterna. Strimla paprikan och chilifrukterna (ta bort innnerväggar och fröer för att minska på hettan). Hacka löken.
  5. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, tomater, paprika, chili och lök ovanpå. Strö över salt och peppar. 
  6. Klicka på mjukost och tacosås. 
  7. Strö över den rivna osten. 

  8. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg. 
  9. Servera gratängen med en klick crème fraîche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

Inga kommentarer: