söndag 29 april 2012

Smördegssnurror med spenat, ost och soltorkade tomater


Foto: Samuel Sörgårn

Ca 25 st

1 rulle kyld smördeg (270 g)
70 g färsk spenat
1 dl soltorkade tomater, strimlade
100 g fetaost
100 g halloumi
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. 
  2. Klipp spenaten i strimlor och strö ut över botten tillsammans med de strimlade tomaterna. 
  3. Riv ostarna och fördela över spenat och tomaterna. 
  4. Krydda med svartpeppar ch rulla ihop på längden. 
  5. Skär rullen i ca 2 cm-tjocka skivor och lägg dem på en pappersklädd plåt. 
  6. Grädda dem i ugnen i ca 15 minuter. 
  7. Avnjutes ljumma eller kalla, gärna tillsammans med ett glas mousserat vin.

Inga kommentarer: