onsdag 8 maj 2013

Kycklingspett med chorizo och jambalayaris


Förbered spetten fram till stekning och börja sedan med riset. Medan riset kokar färdigt steker du kycklingspetten så blir det klart samtidigt.

4 kycklingfiléer
1 röd paprika i bitar
1 grön paprika i bitar
1 chorizo i skivor
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
1/2 tsk (nymalen) svartpeppar
Rapsolja att steka i

Gör så här:
  1. Skölj kycklingen noga och torka av. Skär i ungefär centimerstora kuber. 
  2. Blanda olja och kryddor. 
  3. Lägg kycklingen i blandningen medan du förbereder paprika och korv. 
  4. Varva sedan kyckling, paprika och korv på spetten. Fördela så att spetten får ungefär samma mängd av allt. 
  5. Stek spetten i rapsolja till fin färg och lägg över på ugnssäkert fat. 
  6. Stek färdigt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Kontrollera så att köttet är klart.

Jambalayaris
2,5 dl ris
2,5 dl vatten
1 gul lök, hackad
1 röd eller grön pepparfrukt (jalapeño, chili eller spansk peppar), urkärnad och finhackad
1 chorizo, i småbitar
2 msk rapsolja
500 g krossade tomater
1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
150-200 g majskorn
Salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Fräs ris, gul lök, pepparfrukt och chorizo i rapsolja. 
  2. Häll i krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och buljongtärningen. 
  3. Koka på svag värme under lock i ungefär 20 minuter tills vätskan har sugits upp och riset är mjukt. 
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  5. Blanda i avrunna majskorn och servera till kycklingspetten.

Inga kommentarer: