söndag 12 februari 2012

Piz­za­bul­lar


24 bullar

50 g jäst
50 g smör eller olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Pizzasås:
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk olja
500 g passerade tomater
2 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk salt

Fyllning:
200 g rökt skinka
200 g ost, riven
pizzasås (recept ovan)

Till pensling:
1 st ägg
2 tsk oregano

Gör så här:
  1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
  2. Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.
  3. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min.
  5. Låt svalna.
  6. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
  7. Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut hälften av pizzasåsen på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
  8. Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
  9. Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  10. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12–15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
  11. Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.

Inga kommentarer: