onsdag 25 januari 2012

Päronkyckling med sting


500 g kycklingfilé
smör att steka i
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 päron
1 dl rostade, grovhackade valnötter
Ev ½ dl grovhackad mynta

Gör så här:
  1. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna. 
  2. Skala och hacka vitlöken. 
  3. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. 
  4. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. 
  5. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. 
  6. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. 
  7. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta. 
  8. Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning. 

Inga kommentarer: