onsdag 7 december 2011

Bountybollar




Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:

50 g smör

1/2 dl sirap

1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:

200 g ljus choklad

Gör så här:
  1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 10–20 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. 
  2. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. 
  3. Ställ i frysen ca 30 min.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. 
  5. Förvaras kallt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De ser underbara ut! Vilket snyggt foto! Jag har nu delat med mig av receptet på din Rocky Road till kollegorna på jobbet. Den har blivit ett nytt (men ack så härligt) "julmåste".
Kram från Lena J

Cina sa...

Jag har inte testat bountybollarna än, men jag håller med om att de verkar toppen :-) Och därmed har jag avslöjat att jag inte tagit fotot själv... Ska försöka komma ihåg och fota när jag gjort egna bollar.

Rocky road är ett måste hos oss också. Det är Leilas recept - och då kan det ju inte bli annat än gott!

Vi ses snart, Lena!

Kram-kram