![]()  | 
| Foto: Carina Sörgårn | 
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 röd paprika
200 g champinjoner, skurna i klyftor
1 pkt bacon, 140 g
smör att steka i
salt och peppar
basilika
paprikapulver
chilipulver
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 tomater
svarta, urkärnade oliver
riven ost
Gör så här:
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa (tips! använd matberedare). Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
 - Låt degen vila i kylen ca 30 min.
 - Sätt ugnen på 200 grader.
 - Skala och hacka löken. Hacka baconet.
 - Bryn färsen i smör i en stor stekpanna.
 - Rör i lök, bacon, paprika och champinjoner. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda.
 - Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min.
 - Ta det från värmen.
 - Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
 - Förgrädda pajskalet ca 10 min.
 - Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet.
 - Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen.
 - Strö över osten.
 - Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 - Servera med en grönsallad.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar