söndag 29 april 2012

Indiska kycklingspett



Receptet ger ca 25–30 spett.

900 g kycklingfilé

Små grillpinnar


Marinad
:
3 msk olja
3 msk honung
3 msk pressad citron

1 msk garam masala
1 msk ingefära, finriven (alt malen ingefära i kryddburk)
1 msk paprikapulver
2 st vitlöksklyftor, pressade

2 tsk salt

Gör så här:
  1. Dela varje filé i 4–6 avlånga bitar.
  2. Blötlägg grillpinnarna.
  3. Blanda olja, honung, citron, garam masala, ingefära och pressad vitlök.
  4. Blanda kycklingen med marinaden och låt gärna ligga några timmar.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Trä upp kycklingen på spetten.
  7. Salta runt om och stek mitt i ugnen, gärna på plåt med bakplåtspapper, ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.

Inga kommentarer: