torsdag 17 november 2011

Fyllda pastastubbar


1 pkt färska lasagneplattor

1 pkt bechamelsås eller ostsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)

2 hg salami

1 zuccini

smakrik ost (t ex brännvinsost)

salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Lägg ut pastaplattorna på skärbräda, några i taget. 
  2. Täck med skivor av ost. 
  3. Skär skivor av zuccinin med osthyvel eller potatisskalare och lägg ovanpå osten. 
  4. Toppa med salami. 
  5. Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).
  6. Häll ett lager med bechamelsås i botten på en ugnsform. 
  7. Skär pastarullarna i ca 3 skivor var (typs som tjocka rulltårtbitar). 
  8. Lägg dessa ”stubbar” i formen. 
  9. Häll över resterande bechamelsås. 
  10. Ringla över tomatsåsen. 
  11. Strö över riven ost. 
  12. Salta och peppra.
  13. Ställ in formen i 225° ca 20 min. Servera genast. 

Inga kommentarer: