torsdag 17 november 2011

Chokladmoussetårta


Botten
:
300 g mandelmassa

3 ägg
2 msk kakao


Mousse
:
200 g mörk choklad
6 mintchokladkakor (till exempel After Eight
)
1 äggula (rumstempererad)

3 dl vispgrädde


Gör så här:
  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i dia­meter. 
  2. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. 
  3. Tillsätt ­kakaopulvret och häll smeten i formen. 
  4. Grädda kakan drygt 25 minuter i 175 grader. 


  5. Smält chokladen över vattenbad och bryt ner mint­chokladen mot slutet. 
  6. Rör om noga och låt svalna ­ordentligt. Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör att ­smeten stelnar.
  7. 

Vispa grädden, inte alltför tjockt. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. 
  8. Rör sedan ner ­ägg­gulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. 
  9. Bred moussen över kakan och förvara i frysen eller ­kylen.

Inga kommentarer: