tisdag 30 augusti 2011

Ugnspannkaka med salami

Foto: Carina Sörgårn

3 ägg
6 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 purjolök
100 g salami i tunna skivor
1 dl majskorn
1 dl riven ost

Gör så här:
  1. Vispa samman äggen. Tillsätt 3 dl mjölk och vetemjölet och vispa till en klumpfri smet. Häll i ytterligare 3 dl mjölk samt saltet. 
  2. Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm med margarin eller smör. Häll i pannkakssmeten. 


  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Lägg 
purjostrimlorna i långpannan. 
  4. Grädda ugnspannkakan i 225°C, ca 20 minuter. 
  5. Ta ut pannkakan och höj ugnsvärmen till 250°C. 
  6. Lägg på tunna salamiskivor. Strö över majs och riven ost.


  7. Grädda ugnspannkakan ytterligare 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. 

Inga kommentarer: