lördag 6 december 2014

Mexikansk kycklingpaj

Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl

1,5 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten


Fyllning:

5–8 feferoni, hackade
3 kycklingfiléer stekta i salt, peppar och din favoritkrydda
1 gul lök, hackad

1 röd paprika
ca 10 färska champinjoner, skivade
smör att steka i

200 g Philadelphiaost

1 burk salsa
riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen. Förgrädda ca 10 min. 
  2. Strimla kycklingfiléen. 
  3. Bryn kycklingen och krydda den. Tillsätt lök, paprika och champinjoner och låt allt steka en stund. 
  4. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. 
  5. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. 
  6. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. 
  7. Gratinera 10–15 min eller tills osten smält.
  8. Servera med en god blandad sallad och guacamole.

Inga kommentarer: